Beyond.ca

Registration is free! Car Forums - Member Rides Car Forums - Find other members Car Forums - Calendar Car Forums - Frequently Asked Questions Forum Rules and Regulations Car Forums - Search Logout
Beyond.ca - Car Forums : Powered by vBulletin version 2.3.9 Beyond.ca - Car Forums > Car Forums > Marketplace > Computer Hardware & Peripherals > LF: (Free) Socket 775 CPU (Conroe/Presler/Cedar Mill/Prescott)


Author
Thread
Mosquito_R
Neutral

Location: Calgary
What I drive:
Posts/Day: 0.06
Trader Rating: (25)
User Rating: 100%


LF: (Free) Socket 775 CPU (Conroe/Presler/Cedar Mill/Prescott) quote:

Hi all, I am looking to see if any of you have a Conroe core Socket 775 CPU that you don't want and could pass on to me for free.

Here's my situation: I was given a motherboard out of a Compaq, Asus IPILP-LC, without a CPU, but I have on hand a Pentium D 940 Presler core. On the motherboard's list of supported CPUs a Pentium D 9xx Presler is listed but somehow it doesn't work. It simply gave an unsupported CPU error and shuts down. I wonder if I got a bad CPU or if the specs aren't quite what they're supposed to be. I doubt the CPU is bad because I pulled it out of a working system.

If you have any of the following CPUs that you want to give away for free, please PM me and let me know.

Core 2 Duo E4x00 with Dual Core technology (Conroe) up to E4400
Pentium E2000 series (Conroe) up to E2160
Pentium D 9xx with Dual Core technology (Presler) up to 960
Pentium 4 6x1 series (Cedar Mill) up to 661
Celeron 4xx series (Conroe) up to 440
Celeron D 3xx series (Cedar Mill) up to 365
Celeron D 3xx series (Prescott) up to 355

Thanks for reading!

Report this post | IP: Logged

Old Post 02-27-2012 03:29 PM
Mosquito_R is offline Click Here to See the Profile for Mosquito_R Click here to Send Mosquito_R a Private Message Find more posts by Mosquito_R Edit/Delete Message Reply w/Quote
 
Greek Wizard
Neutral

Location: Calgary
What I drive:
Posts/Day: 0.06
Trader Rating: (9)
User Rating: 96%


quote:

I assume you updated the BIOS so it will actually support that CPU correct?

That would be the first/only step you need if you did not.

Not sure why the HP page for that system does not have a list of files to download, but a quick google found this:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...item=pv-60493-1

Fix/Enhancement:
Fixes CMOS defaults reloading feature.
Updates CPU microcode.
Fixes SMART error message during POST.
Fixes BIOS setup screen overlap issues.
Fixes PATA/SATA device detection display issue with 'NONE' string displayed in BIOS main setup.
Improves HP PMD 500GB or 750GB boot time.
Improves audio add-in card detection.
Improves S3 resume time.

I would check the version of the BIOS installed and go from there. It would not surprise me if you are very far back in the versions (1.x/2.x) where the link above is for v 5.19 BIOS.

You should be able to extract the BIOS update from the RomPaq so you don't need to install Windows first to install.

Last edited by Greek Wizard on 02-27-2012 at 09:17 PM

Report this post | IP: Logged

Old Post 02-27-2012 08:59 PM
Greek Wizard is offline Click Here to See the Profile for Greek Wizard Click here to Send Greek Wizard a Private Message Find more posts by Greek Wizard Edit/Delete Message Reply w/Quote
Mosquito_R
Neutral

Location: Calgary
What I drive:
Posts/Day: 0.06
Trader Rating: (25)
User Rating: 100%


quote:

Thanks for mentioning this. The BIOS is actually 5.19 - shown briefly on the boot-up, then it displays the "unsupported CPU - shutting down in a few seconds" message. This is with my Pentium D 940 installed.

Report this post | IP: Logged

Old Post 02-27-2012 09:59 PM
Mosquito_R is offline Click Here to See the Profile for Mosquito_R Click here to Send Mosquito_R a Private Message Find more posts by Mosquito_R Edit/Delete Message Reply w/Quote
Zorac
Neutral

Location: okotoks
What I drive:
Posts/Day: 0.05
Trader Rating: (11)
User Rating: 100%


quote:

if your still looking i have a p4 531 i would trade for your 940

Report this post | IP: Logged

Old Post 03-10-2012 04:52 PM
Zorac is offline Click Here to See the Profile for Zorac Click here to Send Zorac a Private Message Find more posts by Zorac Edit/Delete Message Reply w/Quote
Mosquito_R
Neutral

Location: Calgary
What I drive:
Posts/Day: 0.06
Trader Rating: (25)
User Rating: 100%


Yup... still looking... quote:

Zorac,
Your P4 531 won't work on my board. P4 6x1 works though. You got anything like that?

Report this post | IP: Logged

Old Post 03-15-2012 03:29 PM
Mosquito_R is offline Click Here to See the Profile for Mosquito_R Click here to Send Mosquito_R a Private Message Find more posts by Mosquito_R Edit/Delete Message Reply w/Quote
Zorac
Neutral

Location: okotoks
What I drive:
Posts/Day: 0.05
Trader Rating: (11)
User Rating: 100%


quote:

Originally posted by Zorac
if your still looking i have a p4 531 i would trade for your 940



sorry, no, just a pair of 531s.

Report this post | IP: Logged

Old Post 03-16-2012 03:25 AM
Zorac is offline Click Here to See the Profile for Zorac Click here to Send Zorac a Private Message Find more posts by Zorac Edit/Delete Message Reply w/Quote
SmAcKpOo
First Gear

Location: Calgary
What I drive: '03 ep3
Posts/Day: 0.15
Trader Rating: (25)
User Rating: 99%


quote:

With these work?

SL7PW
SL7PU
SL7Z8

Report this post | IP: Logged

Old Post 03-17-2012 04:33 AM
SmAcKpOo is offline Click Here to See the Profile for SmAcKpOo Click here to Send SmAcKpOo a Private Message Find more posts by SmAcKpOo Edit/Delete Message Reply w/Quote
Mosquito_R
Neutral

Location: Calgary
What I drive:
Posts/Day: 0.06
Trader Rating: (25)
User Rating: 100%


quote:

Sorry, I'm afraid not, as the motherboard requires P4 6x1. Your SL7Z8 is a P4 640, so I don't think it'll work. Thanks for following up with this thread though!

Report this post | IP: Logged

Old Post 03-19-2012 08:12 PM
Mosquito_R is offline Click Here to See the Profile for Mosquito_R Click here to Send Mosquito_R a Private Message Find more posts by Mosquito_R Edit/Delete Message Reply w/Quote
moeman
First Gear

Location: Calgary, Ab
What I drive: 2009 G37x
Posts/Day: 0.24
Trader Rating: (114)
User Rating: 94%


quote:

Any of these work? Not my ad, just poking around for you:

http://calgary.kijiji.ca/c-buy-and-...QAdIdZ352128725

http://calgary.kijiji.ca/c-buy-and-...QAdIdZ354421238

Report this post | IP: Logged

Old Post 03-19-2012 10:51 PM
moeman is offline Click Here to See the Profile for moeman Click here to Send moeman a Private Message Visit moeman's homepage! Find more posts by moeman Edit/Delete Message Reply w/Quote
Mosquito_R
Neutral

Location: Calgary
What I drive:
Posts/Day: 0.06
Trader Rating: (25)
User Rating: 100%


quote:

Bump!
Still looking for CPU, but can pay a few bucks for your trouble. Please let me know what you got. Prefer the Conroe CPUs, but as long as you have something on this list, I'm not gonna be picky. (I know, beggars can't be choosers!)

Thanks!

Report this post | IP: Logged

Old Post 04-18-2012 04:53 AM
Mosquito_R is offline Click Here to See the Profile for Mosquito_R Click here to Send Mosquito_R a Private Message Find more posts by Mosquito_R Edit/Delete Message Reply w/Quote
The time now is 12:06 PM (GMT) Post New Thread   
  Last Thread   Next Thread



Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this Thread

 

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are ON
[IMG] code is ON
 

Google
 
Web beyond.ca

Terms of Use - Contact Us - Advertising Info - Archives - Car Blog

Powered by: vBulletin Version 2.3.9
Copyright ©2009 Jelsoft Enterprises Limited.

Bringing Car Enthusiasts together in discussion on our car forums

Page Statistics : Page generated in 0.09717011 seconds (73.04% PHP - 26.96% MySQL) with 37 queries.
0 days 0 hours 0 minutes until 2010 F1 Season Begins!