Quantcast
Cell from the Middle East work w/ Telus? - Beyond.ca - Car Forums
Results 1 to 11 of 11

Thread: Cell from the Middle East work w/ Telus?

  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Vagabond Backpacker
    My Ride
    Boeing, Airbus
    Posts
    1,445
    Rep Power
    34

    Default Cell from the Middle East work w/ Telus?

    I'm currently working in the Middle East (Yemen) and even though this Country is ridiculously poor, everyone has nicer phones than we have in North America! Is it possible to buy a phone here and hook it up to a telus plan. I know you can sometimes swap SIM cards etc. but I've also read online that there are different MHz for networks around the world??

  2. #2
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    YWG
    Posts
    3,119
    Rep Power
    23

    Default

    Telus phones are CDMA (hence the crappy phones). The phones that you can get in the middle east can be used on Rogers.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Calgary
    Posts
    3,707
    Rep Power
    22

    Default

    werd ^^^ the only way to get a phone to work with telus it to buy a telus branded phone

  4. #4
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Calgary
    My Ride
    335i
    Posts
    8,929
    Rep Power
    29

    Default

    Will not work, don't bother bringing one over...
    Original Post NAZI Moderated


    Originally posted by r3cc0s
    Felon or Mistermeiner

  5. #5
    Join Date
    May 2005
    Location
    Accra
    My Ride
    2015 Highlander
    Posts
    788
    Rep Power
    18

    Default

    As they all said plus TELUS does not use SIM cards, so only Rogers or Fido will be your viable option.,
    Do you understand the words that are coming out of your mouth?

  6. #6
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Calgary
    My Ride
    Axis powers
    Posts
    2,486
    Rep Power
    23

    Default

    there are some telus phones with sim cards
    i was in the telus store and one of the guys was talking to a woman about how to use it but they are still CDMA
    Sig nuked by mod.

  7. #7
    Join Date
    May 2005
    Location
    Accra
    My Ride
    2015 Highlander
    Posts
    788
    Rep Power
    18

    Default

    Originally posted by adam c
    there are some telus phones with sim cards
    i was in the telus store and one of the guys was talking to a woman about how to use it but they are still CDMA
    There is only one phone with a SIM card the Motorala A890 and it only works outside of North America and on a different frequency, the Phone that Telus has with the SIM will not work on the Rogers or FIdo network. They call it a Global roaminng card.
    Do you understand the words that are coming out of your mouth?

  8. #8
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Alberta
    My Ride
    SlowBalt
    Posts
    1,258
    Rep Power
    19

    Default

    Originally posted by afrotl

    There is only one phone with a SIM card the Motorala A890 and it only works outside of North America and on a different frequency, the Phone that Telus has with the SIM will not work on the Rogers or FIdo network. They call it a Global roaminng card.
    My nokia has a spot for a sim card it is the 6265i...and I am on telus

  9. #9
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Calgary
    Posts
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Originally posted by Sharpie

    My nokia has a spot for a sim card it is the 6265i...and I am on telus
    It's still a CDMA phone and all of the phones from the Middle East are GSM. The networks are incompatible.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    NYC
    My Ride
    '09 STi
    Posts
    781
    Rep Power
    20

    Default

    So, are you planning on bringing any sweet phones over?

  11. #11
    Join Date
    May 2005
    Location
    Accra
    My Ride
    2015 Highlander
    Posts
    788
    Rep Power
    18

    Default

    Originally posted by Sharpie

    My nokia has a spot for a sim card it is the 6265i...and I am on telus
    I have the same phone aswell it is not a SIM card slot it is a RUIM (spelling ) slot and sim card will not work with it. you can put a SIM card in and try it.
    Do you understand the words that are coming out of your mouth?

Similar Threads

  1. War In the Middle East.

    By Tru_leb4life in forum Society / Law / Current Events / Politics
    Replies: 62
    Latest Threads: 07-26-2006, 11:25 PM
  2. Oh great....just what the middle east needs...

    By Mckenzie in forum Society / Law / Current Events / Politics
    Replies: 17
    Latest Threads: 03-14-2005, 10:45 PM
  3. Auto show in the middle east

    By trev0006 in forum Cars, Bikes, Machines
    Replies: 0
    Latest Threads: 12-10-2004, 06:32 PM
  4. Middle East Car Crashes

    By mo_virgin in forum General
    Replies: 2
    Latest Threads: 08-23-2004, 10:41 AM
  5. Ever wonder where the Middle East is?

    By FiveFreshFish in forum General
    Replies: 12
    Latest Threads: 03-19-2003, 05:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •