Quantcast
Integra radio antenna questions! - Beyond.ca - Car Forums
Results 1 to 17 of 17

Thread: Integra radio antenna questions!

  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Calgary, AB
    My Ride
    12 TL
    Posts
    459
    Rep Power
    18

    Default Integra radio antenna questions!

    Okay, so my car's audio is bone stock and I was just wondering if my stock antenna's suppose to go up whenever the radio is on?

    Reason why I ask is because it never goes up, I can't seem to find a button to make it go up and seems like my car has terrible reception for the radio, it gets really fuzzy from time to time whenever I'm driving normally, HELP!!

    Any way to fix it?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    .
    Posts
    2,653
    Rep Power
    22

    Default

    .
    Last edited by 01RedDX; 10-30-2020 at 09:04 PM.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    .
    Posts
    4,081
    Rep Power
    24

    Default

    Ive only seen a handful of them actually work. You can either pull it up manually and it will stay there, you can buy a new OEM antenna or you can retrofit a S2000 one in it's place.

    I got pretty decent reception with mine stuck all the way down.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Calgary, AB
    My Ride
    12 TL
    Posts
    459
    Rep Power
    18

    Default

    ^ thanks for the quick replies, do you guys know the prices to get an oem reinstalled?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    .
    Posts
    4,081
    Rep Power
    24

    Default

    Originally posted by BoS_DC2
    ^ thanks for the quick replies, do you guys know the prices to get an oem reinstalled?

    I think the OEM mast is around $90.


    http://www.g2ic.com/tegtips/exterior/11.html

    Have fun!

  6. #6
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Calgary
    Posts
    88
    Rep Power
    0

    Default

    The antenna is suppose to go up unless there is a break in the circuit. Maybe the former owner of the car did it on purpose. Integras are notorious for having noisy antennas. When the thing starts rusting you'll hear the motoring grinding to get the antenna down.

    You can try looking behind your audio deck and see if one of the wires have been cut. Another place could be at the antenna motor, but it's a bit harder to get to.

    Either that or the motor is just shot, you can always pull the antenna up manually...

  7. #7
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Calgary
    Posts
    88
    Rep Power
    0

    Default

    Originally posted by BoS_DC2
    ^ thanks for the quick replies, do you guys know the prices to get an oem reinstalled?
    DIY
    http://www.team-integra.net/sections...?ArticleID=859

  8. #8
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Calgary, AB
    My Ride
    12 TL
    Posts
    459
    Rep Power
    18

    Default

    Thanks !! ^

    This could be a fun weekend project lol..

  9. #9
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Calgary
    My Ride
    99 1.8t
    Posts
    552
    Rep Power
    20

    Default

    dang hate to say it but that looks weak. i would never put something like that on my car

  10. #10
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Calgary, AB
    My Ride
    12 TL
    Posts
    459
    Rep Power
    18

    Default

    ^ lol, yeah. I'm just going to try to fix the current antenna or buy a replacement.

  11. #11
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Calgary
    My Ride
    Honda Civic 1995, 1996 Acura Integra
    Posts
    967
    Rep Power
    19

    Default

    haha check to see if the connector to the motor is disconnected first. haha my antenna blows ass.. i fixed it twice.. and after a while it does the samething.. that stupid grinding noise when it goes up and down.. can you hear the motor turn when you turn the radio on?

  12. #12
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    calgary
    Posts
    339
    Rep Power
    19

    Default

    I have the same problem with mine, but when the radio comes on the antenna comes up about 6 inches. Which is cool I guess, I wouldn't want it to go the whole way up. It just sucks when you get crappy reception (especially on 92.9 wtf)

  13. #13
    Join Date
    May 2006
    Location
    calgary
    My Ride
    The SHBARUS
    Posts
    2,083
    Rep Power
    25

    Default

    I had the same problem on my old car. The reason is that dirt tends to stick on the antenna. When it retracts, some dirt will be brought down into the bottom of the antenna. Dirt builds up and eventually it either doesn't work as good or it will stop working all together.

    If you want to use similar type of antenna, you should keep it clean as much as you can. It's a bit annoying to get out of the car, wipe the antenna before you shut the car and the stereo off.

  14. #14
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Calgary, AB
    My Ride
    12 TL
    Posts
    459
    Rep Power
    18

    Default

    Lol, there's no sound at all, it's like the things not even connected to the car itself.

  15. #15
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Calgar3h
    My Ride
    S14|TB1
    Posts
    4,656
    Rep Power
    23

    Default

    ^ like said above, the dirt gets stuck in the telescopic antenna and usually it goes up halfway and makes the noise of the stuck motor, get an aftermarket rubber one, like the ones on Vdubs.

    try squirting some silicone lube or what not and retracting it up and down.

  16. #16
    Join Date
    May 2006
    Location
    Calgary
    My Ride
    07 F-150
    Posts
    91
    Rep Power
    0

    Default Signal??

    check to make sure your head unit is sending a signal to the motor the wire your looking for is yellow with green stripe, motor located at i believe drivers rear behind pannel, hope this helps a little

  17. #17
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    YYC
    My Ride
    2011 Audi TTs
    Posts
    2,728
    Rep Power
    22

    Default

    antenna motors are notorious for failing after a couple years, my year of camry has one, and so does the respective lexus model, and i havent seen a single one that works 100% (the antenna is effing long if it actually gets to its proper extended height), its probably 100% a dead motor, or just a dirty antenna that has too much friction to get up. anyone know where to get replacement camry antenna's? haha

Similar Threads

  1. Swapping the stock radio for a Bluetooth Compatible radio

    By 85Supra in forum In Car Entertainment / Electronics
    Replies: 9
    Latest Threads: 04-04-2007, 10:21 AM
  2. FS: XM radio car antenna

    By Sk8erlude in forum Miscellaneous Buy/Sell/Trade
    Replies: 3
    Latest Threads: 03-24-2007, 08:33 AM
  3. Satalite Radio Questions

    By EnRich in forum In Car Entertainment / Electronics
    Replies: 67
    Latest Threads: 01-09-2006, 11:30 AM
  4. US Sirius Radio vs Canadian Sirius Radio

    By likwid in forum In Car Entertainment / Electronics
    Replies: 9
    Latest Threads: 12-11-2005, 01:58 AM
  5. FS: Alpine XM radio box + Antenna (brand new)

    By Hash_man in forum Automotive Parts [Audio/Video/Radar Systems]
    Replies: 5
    Latest Threads: 04-06-2005, 11:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •