Quantcast
xbox won't connect to PC - Beyond.ca - Car Forums
Results 1 to 14 of 14

Thread: xbox won't connect to PC

  1. #1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Calgary
    My Ride
    03 SVTF
    Posts
    487
    Rep Power
    0

    Default xbox won't connect to PC

    Ok.. I'm losing it.
    My Xbox has a wireless connection
    my laptop has a wireless connection.
    the router is inaccessible.

    running Vista.

    Xbox and laptop both connect to the internet just fine. But I can't make them talk to each other. I'm pretty new at this so please take it easy on me.

    Media connect extender can't connect using the 8 digit code supplied by the xbox.

    How to I share music and videos to my xbox? Please help 'cause I'm apparently dumb

    Thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    .
    Posts
    4,853
    Rep Power
    12

    Default

    Can you ping between the two of them?

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Vernon, BC
    My Ride
    2017 Golf TSI
    Posts
    2,462
    Rep Power
    11

    Default

    windows firewall
    Originally posted by Vagabond142
    Is the best game. Ever. In everness. It is more awesome than a robot caveman punching God in the dick. It is that awesome

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Calgary
    My Ride
    B8.5 S4
    Posts
    1,812
    Rep Power
    10

    Default

    Get Townky or TVersity if you ever plan on watching videos.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Calgary
    My Ride
    03 SVTF
    Posts
    487
    Rep Power
    0

    Default

    Mibz: I don't know how to do that

    Zero: When the extender is trying to connect it says that it has to allow certain programs through windows firewall.. I allowed them, does the firewall still interfere? and if so, how do i fix that?

    bspot: thanks.. I will look into those once I actually get the damn systems working together.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Vernon, BC
    My Ride
    2017 Golf TSI
    Posts
    2,462
    Rep Power
    11

    Default

    It still interferes. I was never able to get it working without turning off the windows firewall altogether.

    That said, after a week of getting mad at 99% of my videos not playing due to their format, I switched to TVersity. Infinitely better.
    Originally posted by Vagabond142
    Is the best game. Ever. In everness. It is more awesome than a robot caveman punching God in the dick. It is that awesome

  7. #7
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Calgary
    Posts
    210
    Rep Power
    0

    Default

    When you are setting this up on your computer something should come up saying xbox 360 extender found or something and then you double click on that and you will have allow the xbox to access the information from your pc.

    Check for new hardware, once everything is connected and you are trying to enter the information.

    Did you look at this?

    http://www.xbox.com/en-US/pcsetup/XPSP2.htm

  8. #8
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Calgary
    My Ride
    03 SVTF
    Posts
    487
    Rep Power
    0

    Default

    ^^ that link is for comps running XP... I'm running Vista.

    I'm starting to think it's my level of Vista.. I might need a higher version.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Vernon, BC
    My Ride
    2017 Golf TSI
    Posts
    2,462
    Rep Power
    11

    Default

    home premium / ultimate for the media center extender

    any version for sharing through windows media player

    you said media connect extender which isn't anything, its either media center extender or windows media connect


    Regardless, its still 10 times better to use TVersity unless all of your media is in WMA format.
    Originally posted by Vagabond142
    Is the best game. Ever. In everness. It is more awesome than a robot caveman punching God in the dick. It is that awesome

  10. #10
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    747
    Rep Power
    0

    Default

    Originally posted by civiclvr
    ^^ that link is for comps running XP... I'm running Vista.

    I'm starting to think it's my level of Vista.. I might need a higher version.
    That website should automatically detect for you

    try

    http://www.xbox.com/en-US/pcsetup/

  11. #11
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Calgz
    My Ride
    Stock 240sx fastback SE
    Posts
    1,282
    Rep Power
    11

    Default

    Originally posted by Zero102
    home premium / ultimate for the media center extender

    any version for sharing through windows media player

    you said media connect extender which isn't anything, its either media center extender or windows media connect


    Regardless, its still 10 times better to use TVersity unless all of your media is in WMA format.
    huh? out of the loop? Xbox plays DIVX now.


    http://www.engadget.com/2007/09/06/m...r-adds-divx-a/
    Last edited by [email protected]; 11-25-2008 at 11:48 AM.

  12. #12
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Calgz
    My Ride
    Stock 240sx fastback SE
    Posts
    1,282
    Rep Power
    11

    Default

    Originally posted by civiclvr
    ^^ that link is for comps running XP... I'm running Vista.

    I'm starting to think it's my level of Vista.. I might need a higher version.
    Vista and XP running MP 11 are the same, make sure you turn on share media in 'library'

    then goto your network settings, you network probably says 'private' you have to change it to 'public' for it to work.

  13. #13
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Calgary
    My Ride
    03 SVTF
    Posts
    487
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks!! I'll try this once I get home.

    ninja edit: and I did enable sharing on Mp11 prior to trying to set up windows media center.. it didn't try changing the network setting to public though.. that might be it.
    Last edited by civiclvr; 11-25-2008 at 03:37 PM.

  14. #14
    Thaco's Avatar
    Thaco is offline sucks off little boys (ya, don't fuck with rage2 bitch!!!)
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Calgary
    My Ride
    Rage2
    Posts
    3,748
    Rep Power
    15

    Default

    Running a hardware firewall (router) the windows firewall is just annoying, it offers you no protection that the router's firewall hasn't already given you, just disable the windows irewall all together.
    User title molested by Rage2.

    Quote Originally Posted by rage2 View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    It's not the size that matters, it's the taste it leaves in your mouth.

Similar Threads

  1. Firefox won't connect to certain sites

    By kaput in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 6
    Latest Threads: 05-05-2008, 10:01 PM
  2. Help: Xbox Live Cannot Connect

    By brucebanner in forum Video Games
    Replies: 5
    Latest Threads: 05-04-2008, 04:57 PM
  3. Replies: 1
    Latest Threads: 12-29-2003, 02:41 PM
  4. ahhh!! why cant i connect here from cell phone?

    By EstoMax in forum Suggestion/Comment Box/Forum Related Stuff
    Replies: 0
    Latest Threads: 05-13-2003, 12:15 AM
  5. FS Telus ADSL quick connect kit.

    By Scott in forum Miscellaneous Buy/Sell/Trade
    Replies: 7
    Latest Threads: 02-21-2003, 11:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •