Quantcast
HELP !!! problem out of nowhere - Beyond.ca - Car Forums
Results 1 to 6 of 6

Thread: HELP !!! problem out of nowhere

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Location
    Calgary
    My Ride
    S13 SILVIA 1UZ V8 ON DRUGS !!
    Posts
    119
    Rep Power
    0

    Default HELP !!! problem out of nowhere

    Car: 1UZ V8 s13 Silvia with z32 gearbox

    So i drove my car up to edmonton last night but on the way there and on the way back it gave me some wtf problems. I daily drove my car for 2 months on this setup prior and had no issues as the longest time i had driven it without stopping was to banf at about 3500 rpm in 5th for 120km distance.

    So as i reach olds my car suddenly loosese power and feels like my fuel pump just stopped working but at the same time it wouldnt completely die. would reach 800rpm and then i could rev/drive it to 3000 rpm exactly and it wouldnt go past that. felt like my maf stopped working. while i was still rolling in neautral doin 110 or so i turned the ignition off and then on, let of the clutch and it started to work fine again. did it 4 times to edmonton as i was at 4500 rpm and 2 times on the way back when i was at 3500ish.

    Only does it when driving for a long period of time at high rpm.

    Drifitng non stop for 5 mins at 6500 rpm doesnt effect it either

    Alternator?

    Fuel pump?

    Maf?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Calgary, AB
    My Ride
    2008 Mercedes Benz C230, 1968 Chevy Impala
    Posts
    1,805
    Rep Power
    18

    Default

    Check your fuel filter and your fuel sending unit sock. They may be gummed up and slowly compressing themselves resulting in a restriction of fuel flow as you drive over time to a point where the engine isnt receiving enough fuel.
    1968 Impala: Status: Stored
    1977 Dodge Triple E RV: Sold
    1989 Mercedes Benz 420 SEL: Sold
    2008 Mercedes Benz C230: Crusing
    2000 Bluebird TC2000: Build phase of skoolie project
    2018 Rav4 XLE: New baby friendly daily

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Airdrie Alberta
    My Ride
    3.0L Of pure turbocharged testosterone
    Posts
    5,288
    Rep Power
    17

    Default

    Ignitor getting hot maybe? Crank or
    Cam angle sensor out of spec/ has play?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    calgary
    Posts
    383
    Rep Power
    0

    Default

    The ecu is putting you into fail safe mode. On older stuff one of the only things that will put the ecu into limp is when it looses the maf input. Hook your multimeter up to the the maf out put and watch the voltage as you heat the sensor with a heat gun.
    But first things first, check your codes.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Airdrie Alberta
    My Ride
    3.0L Of pure turbocharged testosterone
    Posts
    5,288
    Rep Power
    17

    Default

    Pretty sure Hes running megasquirt....

    Aren't you?


    Does megasquirt log? If so, log it and then examine the data.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    calgary
    Posts
    383
    Rep Power
    0

    Default

    I just looked in to it, the 1uz has a karman-vortex maf. Your in for a good ride unless you have the proper tooling. A mulitimeter isnt going to cut it on this one.

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Latest Threads: 12-01-2014, 02:36 PM
  2. Acne out of nowhere, vitamins?

    By Supa Dexta in forum Health and Fitness
    Replies: 19
    Latest Threads: 02-06-2013, 11:16 AM
  3. Low WiFi mbps out of nowhere

    By Aguirre in forum Computer Help Desk
    Replies: 2
    Latest Threads: 06-15-2010, 03:56 PM
  4. NowHere's a beauty

    By Speed_RaSiR in forum Cars, Bikes, Machines
    Replies: 37
    Latest Threads: 03-26-2003, 01:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •