Quantcast
Dual Sim Phones - Beyond.ca - Car Forums
Results 1 to 12 of 12

Thread: Dual Sim Phones

  1. #1
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Edmonton/Calgary
    My Ride
    AM - V
    Posts
    4,123
    Rep Power
    22

    Default Dual Sim Phones

    I am curious if anyone here uses one of these. I have to carry two phones (work and personal) and I absolutely hate it. One is a Calgary number and other is an Edmonton number, although they are both with Fido.

    I know there are TONS of Chinese phones that are dual SIM but I don't really want to get something crap, especially if that is going to be my only phone. So I want something that is good and modern enough and has all the features like LTE etc.

    I'd like it so my both SIM's work simultaneously. Wondering if you guys can give me some recommendations as to which phones I should be looking at. Thanks in advance!

  2. #2
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    YYC/403
    My Ride
    E46///M3 ,CB7 Accord,B6S4
    Posts
    362
    Rep Power
    0

    Default

    Check out some of the higher end Nokia phones. All that other Chinese shit is garbage.
    -2004 Audi B6 S4 Avant - Slammed and Stanced* Dialy
    -2004 BMW E46 325CI* SOLD
    -1993 Nissan Silvia S14 Malbec Black -Stanced* SOLD
    -2003 BMW E46 ///M3``Phoenix Yellow -TE37, Recaro, Rollcage, Stanced* Money Pit
    -1992 Honda Accord EX-R Coupe - Slammed, Mint, Orange Ricer Wheels* Daily
    -1993 Honda Prelude SR-V H22 - Slammed, Candy Apple Red, Clean OEM* SOLD
    -1998 Honda Prelude SE - I/H/E, Work Emotion, Tein, Stanced, Clean* SOLD
    -1996 Acura Integra RS - Type R Conv., Slammed, Built N/A B18B* SOLD

    ///Amear

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Calgary
    My Ride
    G37S
    Posts
    151
    Rep Power
    0

  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    4o3
    My Ride
    Civic CX, Mazda Protege
    Posts
    819
    Rep Power
    11

    Default

    From my experience Dual SIM phones don't work too well for users in Canada for one major reason:

    Both lines do not get data.

    E.g. Phone # in slot A will get full LTE etc. Phone # in Slot B is only running on GSM, therefore voice and text only.

  5. #5
    Join Date
    May 2004
    Location
    Calgary, Canada
    My Ride
    Acura TLX SH-AWD
    Posts
    1,917
    Rep Power
    17

    Default

    I'm with you, I'm shocked that no company (especially BB) has come up with a fully functional dual sim version of their flagships (HTC One, S4 etc). This would be perfect for those with a work phone.

    I would love to find a work around so I can just use my Android for everything.

    Originally posted by arian_ma
    your stomach is full of sulfuric acid

  6. #6
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Edmonton/Calgary
    My Ride
    AM - V
    Posts
    4,123
    Rep Power
    22

    Default

    Originally posted by rumeo
    From my experience Dual SIM phones don't work too well for users in Canada for one major reason:

    Both lines do not get data.

    E.g. Phone # in slot A will get full LTE etc. Phone # in Slot B is only running on GSM, therefore voice and text only.

    That's actually exactly what I need. I don't need both SIM's to be running data as I only have full data plan on one of them. The work number is simply for calls and texting.

    I was looking on ebay last night and there seem to be some Samsung, Alcatel and Blu branded phones that are dual SIM among the other garbage China made phones. Just need to do my research and see what is best. Samsung Duos seems like the best option so far.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Edmonton/Calgary
    My Ride
    AM - V
    Posts
    4,123
    Rep Power
    22

    Default

    Originally posted by ReflexFX
    Here's a few

    Thanks for that!

  8. #8
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Edmonton/Calgary
    My Ride
    AM - V
    Posts
    4,123
    Rep Power
    22

    Default

    Originally posted by Neil4Speed
    I'm with you, I'm shocked that no company (especially BB) has come up with a fully functional dual sim version of their flagships (HTC One, S4 etc). This would be perfect for those with a work phone.

    I would love to find a work around so I can just use my Android for everything.
    Actually doing some research online it seems like there is a mini S4 version that is dual sim as well as a HTC One dual SIM version. It's just that they are hard to find and I can only see them on ebay. The prices aren't necessarily cheap either.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    YUL -> YYZ -> YYC
    My Ride
    WRX LTD / Civic Si /RAV4
    Posts
    427
    Rep Power
    0

    Default

    BUMPing an OLD Thread too see if any Beyonder's have updated experiences.

    Looking for a dual-sim phone so i don' t have to carry both work phone and personal phone around all the time.

    Not too familiar with the variety out there:
    - dual sim stand-by ?
    - dual sim active ?
    - ones that have 3G on both cards simultaneously, versus 2G ?


    I've read ok things on the Asus Zenfone 2 , price good but at 5.5" , its a little too big for my hands.

    http://www.androidauthority.com/best...phones-529470/
    .
    --For SALE or Trade--

    iPhones
    Maui Jim Sunglasses

  10. #10
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Edmonton/Calgary
    My Ride
    AM - V
    Posts
    4,123
    Rep Power
    22

    Default

    I have a Samsung S4 Mini that I picked up from Ebay after I posted this thread. I like it, fairly quick and does everything a dual SIM phone is supposed to.

  11. #11
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Calgary
    Posts
    37
    Rep Power
    0

    Default

    I have a Doogee DG800 from DX that works for me:

    http://www.dx.com/p/presale-doogee-v...5#.VaLZKrYy2MY

    I have one SIM for voice and then I found the least expensive data only plan for the second SIM. For phone calls, I try to use Google's Hangout dialer if I'm at home and then use the voice plan anywhere else.

    The phone works good, but there are some things that I don't like about it:

    • the headphone jack is flimsy and your headphones don't secure into the jack easily
    • it doesn't work with a lot of providers. I usually bring an older phone with me if I'm traveling.


    The phone allows one SIM on 3G service and the second SIM on 2G service so it might not work for you, deee_wreck.
    Has an IQ of 138, but can't figure out basic algebra.

  12. #12
    Join Date
    May 2004
    Location
    Calgary
    My Ride
    Sentra
    Posts
    1,474
    Rep Power
    17

    Default

    Xperia Z3. High end, new and dual sim works great.

Similar Threads

  1. LF : Rogers Sim CARd ..... to buy or trade with fido sim

    By deee_wreck in forum Cellular Products
    Replies: 3
    Latest Threads: 01-06-2009, 10:35 AM
  2. FS: Fido sim card, rogers sim card and leather razr case

    By G-ZUS in forum Cellular Products
    Replies: 0
    Latest Threads: 09-25-2007, 06:01 PM
  3. FS: New Rogers Sim Card and New Fido Sim Card

    By c001m4n in forum Cellular Products
    Replies: 2
    Latest Threads: 04-05-2005, 01:41 PM
  4. Brand New Sim Free Phones Or Ipodís

    By James Bond in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 4
    Latest Threads: 02-05-2005, 11:31 AM
  5. copy 2 sim cards to use in 2 different phones?

    By eblend in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 2
    Latest Threads: 01-09-2005, 10:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •