Quantcast
TurboTax - Beyond.ca - Car Forums
Page 1 of 5 1 2 ... LastLast
Results 1 to 20 of 96

Thread: TurboTax

  1. #1
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Calgary
    Posts
    1,030
    Rep Power
    10

    Default TurboTax

    hey guys,

    has anybody here used turbotax before for filing their income tax?

    i've always had my accountant friend to do my returns, but i'd really like to do it myself. i'm a total noob at filing, but my returns should be pretty straight forward.

    can anybody give me feedback on using turbotax for basic returns?

    thanks!
    Originally posted by beyond_ban
    Are you looking for a happy ending?? If so, PM me...

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Calgary
    Posts
    679
    Rep Power
    9

    Default

    Pretty easy just follow the guide, do you have anything complicated?

    You could also try studio tax, its free and basically the exact same.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Calgary
    Posts
    1,030
    Rep Power
    10

    Default

    complicated? nah. t4 & rrsp.

    lol i don't know what else, if any, that i can claim.

    i might do studio tax in parallel to make sure i didn't screw up.
    Originally posted by beyond_ban
    Are you looking for a happy ending?? If so, PM me...

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Calgary
    Posts
    679
    Rep Power
    9

    Default

    Ya you pretty much can't screw it up unless you type the wrong numbers. It goes through step by step and asks you what items you have.

    I am going to try studio tax this year but have always used turbo tax before.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Calgary, AB
    Posts
    1,673
    Rep Power
    7

    Default

    Don't bother paying for software. Lots of free alternatives out there that work.

    I used this one last year and it worked just fine for simple stuff.
    http://www.studiotax.com/en/

  6. #6
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Calgary,AB
    Posts
    138
    Rep Power
    0

    Default

    Originally posted by firebane
    Don't bother paying for software. Lots of free alternatives out there that work.

    I used this one last year and it worked just fine for simple stuff.
    http://www.studiotax.com/en/

    +1 for StudioTax

    Been using this for 4 or 5 years and has worked great.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Calgary
    My Ride
    G6
    Posts
    24
    Rep Power
    0

    Default

    I only use Turbotax because my old man does contract work from home. Lots of deductions and other small business stuff. When he buys it, he gets like 10 returns, so I use it free. Works great for the most part. But for simple returns, I'd probably go free option.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    South of Calgary
    My Ride
    is broken
    Posts
    763
    Rep Power
    6

    Default

    Turbo Tax. Makes it super easy and prepares the digital file for easy submission to Revenue agency.
    You can get turbo tax free if you look in the darker corners of the internet.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Calgary
    Posts
    1,030
    Rep Power
    10

    Default

    honestly, i just want a program that is fool-proof, and can send my return to the CRA easily.

    i will look into Studio Tax.

    thanks for the replies, guys!
    Originally posted by beyond_ban
    Are you looking for a happy ending?? If so, PM me...

  10. #10
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Calgar3h
    My Ride
    S14|TB1
    Posts
    4,665
    Rep Power
    13

    Default

    Originally posted by firebane
    Don't bother paying for software. Lots of free alternatives out there that work.
    You can find Turbotax from other 'vessels' which can be submitted with no issues.

  11. #11
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,189
    Rep Power
    13

    Default

    With one T4 and RRSPs - def do it yourself.

    Takes an hour, if that.

  12. #12
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Calgary, AB
    Posts
    1,673
    Rep Power
    7

    Default

    Originally posted by n1zm0


    You can find Turbotax from other 'vessels' which can be submitted with no issues.
    Why bother? Your just putting stuff at risk from those "vessels".

  13. #13
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Calgary
    My Ride
    2GR-FE Hethel, 14W246, 13W251, 06NC, 02Aerio
    Posts
    870
    Rep Power
    9

    Default

    +1 Studio Tax - I have been using it for the past 3 years...Is free and works great if you know what you are doing.
    Last edited by guessboi; 02-13-2014 at 03:38 PM.
    Insurance Pro

  14. #14
    Join Date
    May 2003
    Location
    YYC
    My Ride
    WRX, Audi A4 Avant
    Posts
    831
    Rep Power
    9

    Default

    If it's a simple return, and you're just entering your T-slips and RSP receipts, studio tax works great.

    If you have something more complicated like investment income, capital gains, business expenses... then look at turbo tax.

    I used both one year for the hell of it. I had a lot of business write-offs, and capital gains that year.. turbo tax gave me a higher refund on my return for some reason

  15. #15
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    CALGARY
    My Ride
    FIAT SPORT
    Posts
    1,336
    Rep Power
    9

    Default

    Been using turbo tax for years now, in fact did mine two days ago and already electronically filed! Just waiting on the refund now and if it was like last year, we got it after 2 to 3 weeks

  16. #16
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    edmonton
    My Ride
    Ford
    Posts
    410
    Rep Power
    0

    Default

    can i use the free one. we always just buy the turbo tax when they have 20% off in early february. wife has t4 and rrsp and pension. i have been on long term disability for the full year with rrsp
    Street Tune
    446HP 536TQ W/6# Lower, 3.5 upper 16* and 16psi

  17. #17
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Calgary AB
    My Ride
    2018 Subaru Crosstrek Limited
    Posts
    2,576
    Rep Power
    11

    Default

    Originally posted by yellowsnow

    turbo tax gave me a higher refund on my return for some reason
    This. I tried using StudioTax when it first came out and my returns were very different, with TurboTax being much higher. I submitted with TurboTax and got back exactly what TurboTax said I would, so I guess something was wrong. I quadripple checked all the numbers on both but TurboTax was the one that ended up being correct, so I stuck with it since. I file electronically and get money directly deposited within a week or two.

    TurboTax can be had for free as people have mentioned it, and efiling works with it no problem.

  18. #18
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    South of Calgary
    My Ride
    is broken
    Posts
    763
    Rep Power
    6

    Default

    Seems like the government does some simple checks to make sure your numbers add up but does nothing to maximize your return. They are here to make money remember.

    Unless you get audited then they typically just give you what you ask for. *From my limited experience anyway/.

  19. #19
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Calgary
    Posts
    195
    Rep Power
    0

    Default

    I've used this once, last year for personal taxes. NEVER going to H&R block again lol

  20. #20
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Calgary
    Posts
    1,030
    Rep Power
    10

    Default

    Originally posted by eblend


    This. I tried using StudioTax when it first came out and my returns were very different, with TurboTax being much higher. I submitted with TurboTax and got back exactly what TurboTax said I would, so I guess something was wrong. I quadripple checked all the numbers on both but TurboTax was the one that ended up being correct, so I stuck with it since. I file electronically and get money directly deposited within a week or two.

    TurboTax can be had for free as people have mentioned it, and efiling works with it no problem.
    like i've mentioned, i only have my t4 and my rrsp. would the numbers vary so much between these 2 programs, in my case??
    Originally posted by beyond_ban
    Are you looking for a happy ending?? If so, PM me...

Page 1 of 5 1 2 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •