Quantcast
Dual sim phone help? - Beyond.ca - Car Forums
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 24

Thread: Dual sim phone help?

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    223
    Rep Power
    0

    Default Dual sim phone help?

    Hey everyone,

    Have you used a dual sim phone? If so, maybe you can help me out.

    I just got a dual sim phone and I have two providers: Telus and Mobilicity.

    I want to use Telus as my main driver and use Mobilicity as a secondary line.

    I'm trying to find the right dual sim phone right now, but i'm just testing out dual sims right now with a acer phone.

    When I put in the two sims the Telus one works fine, no issues. But in slot 2 is Mobilicity sim. and that one just says roaming.

    Is there any way to change this? should i put mobility card in slot 1 and telus in slot 2?

    Is there any way to use 3G service on both cards or does one have to be 3g while the other is 2g?

    I'm a complete newb to this so just trying to get some help. Please provide any input you may have. Thanks =)

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Calgary
    Posts
    37
    Rep Power
    0

    Default

    I've had two dual sim phones. I'm currently using an ASUS Zenfone 2 and sim 1 allows 2G, 3G or 4G service but sim 2 will only work with 2G service. It was the same with the older phone I was using as well.

    It worked for me as I only used sim 2 for talk and text and sim 1 for data.
    Has an IQ of 138, but can't figure out basic algebra.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Edmonton/Calgary
    My Ride
    AM - V
    Posts
    4,114
    Rep Power
    22

    Default

    A lot depends on the kind of phone you have. Some allow both SIM data's to work and some allow one SIM to take precedence over the other. I had the Samsung S4 Mini and while both SIM's worked simultaneously but the data was only one.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    3,956
    Rep Power
    16

    Default

    From my experience, to get a proper dual SIM phone you have to drop a lot of cash. Acer isnt excatly the best in that regards.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    223
    Rep Power
    0

    Default

    Yeah acer was just a trial run, since i'm new to dual sim.

    But now i know what i want.

    So i'm looking for a dual sim phone, one where both sims can run 3g (at least). Because the whole sim 1 being 3g and sim 2 being 2g doesn't work for me.

    Telus doesn't offer 2g and mobilicity just roams on 2g. So I need a dual sim phone that can do dual 3g.

    Any suggestions on which phone i should get? I know the zen fone is dual sim but the same problem exists with the sim 2 slot being 2g only.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    3,956
    Rep Power
    16

    Default

    Were so technologically backwards in NA that youll have to look in SE Asia for a phone that does all that. eBay would be a good first start.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    223
    Rep Power
    0

    Default

    what should i even search for? what is it even called when there's dual sim, and both sims are capable of at least 3g?

    This would be easier if i had roger's since they have GSM but I don't want to sign up for rogers just for this shit
    Last edited by Hero_X; 09-12-2015 at 07:05 PM.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    3,956
    Rep Power
    16

    Default

    You would have to do a fair bit of homework:

    - frequency band of your networks - make sure your phone supports *both* bands of Telus and Mobilicity

    - phone that allows simultaneous 3G connection


    My (no clue) guess is 500$ for a ball-park price.


    So you would like to have Telus Voice/Data and Mobilicty Voice/Data on simultaneously? Dont expect a long battery charge!

  9. #9
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    3,956
    Rep Power
    16

    Default

    http://www.ebay.ca/itm/Acer-Liquid-E...item1c5659e524

    Just a shot in the dark, 3-SIM phone.


    EDIT - still limitations




    When SIM 1 is connected, SIM 2 cannot dial or receive a call. The message, “The number you dialed is busy, please try again later” will appear.

    When SIM 1 is ringing, SIM 2 cannot receive a call and the message, “The number you dialed is busy, please try again later” will appear.

    When SIM 1 is sending or receiving a SMS, SIM 2 cannot send or receive.

    Only one SIM can be set as data connection, and the other SIM will only use Voice call function.

    If SIM 1 is set to data connection services, when SIM 1 receives a call you can still use the data service and voice service at the same time.

    If there is a call to SIM 2, then the data service from SIM 1 will be paused and will resume once the call is finished.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    3,956
    Rep Power
    16

    Default

    OK you got me interested, I know enough people who are looking to do this.

    The term youre looking for is DUAL SIM FULL ACTIVE

    Asus Zenfone ZE551ML supposedly does this:

    http://www.ebay.ca/itm/UNLOCKED-ASUS...item4af079b5f7

  11. #11
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    223
    Rep Power
    0

    Default

    So this model of the asus zenfone is sold by memory express too.

    Problem is, the Asus has made the sim2 slot dedicated to 2g only.

    So it still won't work. Will look to find something else then.

    Thanks again for all your help!
    Last edited by Hero_X; 09-12-2015 at 10:11 PM.

  12. #12
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    3,956
    Rep Power
    16

    Default

    This one is also touted as dual active sim.

    http://www.ebay.ca/itm/6-Huawei-Asce...item5d5d1f4e9b


    Again, not sure if this works with TELUS and MOBILICITY bands.


    edit - NM this also is 2G for second SIM
    Last edited by revelations; 09-12-2015 at 10:23 PM.

  13. #13
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    3,956
    Rep Power
    16

  14. #14
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    3,956
    Rep Power
    16

    Default

    http://www.chinasmartphonereview.com...honor-3x-g750/

    This one IS actually dual active 3g - now you need to figure out if both bands from your providers are supported!!

  15. #15
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    223
    Rep Power
    0

    Default

    Wow, thanks so much man for looking more into this.

    Unfortunately the huawei honour doesn't support telus or mobliicity bands.



    Though i found this one:

    http://www.ebay.ca/itm/New-Original-...item1ea33c511a

    looks awesome, just doesn't support Telus LTE band (1700 MHz).

  16. #16
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    3,956
    Rep Power
    16

    Default

    Dont focus on LTE exlusively, 3g would be sufficient for you prob.

    TELUS
    3G (CDMA)
    850/1900

    MOBILICITY
    AWS
    1700/2100


  17. #17
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    223
    Rep Power
    0

    Default

    So I just checked the lenovo vibe z2 again...and sim 2 limited to gsm only.


    Fuck!

    I guess that's it... just can't get both 3g/3g and working canadian bands

  18. #18
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    3,956
    Rep Power
    16

    Default

    I'll bet there is 1 phone in the entire world that would work here.... but that would mean searching for a long time.

    You may have better luck with a Rogers/Wind dual sim phone TBH.

    Telus/CDMA isnt really used in the same format we have, anywhere in the world.

  19. #19
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    223
    Rep Power
    0

    Default

    I found one

    Huawei p8

    It says both Sim can do 3g. It also has all the Canadian bands. Ordered it... Will report back when I get it.

  20. #20
    Join Date
    May 2006
    Location
    S.E. (not the drrty south)
    My Ride
    Blandness
    Posts
    7,043
    Rep Power
    26

    Default

    Xperia Z5 Dual will be exactly what you are looking for. Not released quite yet though. Not going to be cheap either.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. WTB: dual sim phone

    By deee_wreck in forum Cellular Products
    Replies: 4
    Latest Threads: 08-30-2015, 08:59 AM
  2. How Important is LTE? Looking for a Dual Sim Phone

    By Neil4Speed in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 13
    Latest Threads: 10-12-2014, 12:35 PM
  3. Replies: 1
    Latest Threads: 01-05-2010, 10:08 AM
  4. FS 100% New E898-d Dual Sim Bluetooth Multimedia Phone

    By CiviC JunkiE in forum Miscellaneous Buy/Sell/Trade
    Replies: 5
    Latest Threads: 07-28-2008, 04:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •