Quantcast
Finally upgraded my home wifi to something that works - managed wifi review - Page 37 - Beyond.ca - Car Forums
Page 37 of 42 FirstFirst ... 27 36 37 38 ... LastLast
Results 721 to 740 of 823

Thread: Finally upgraded my home wifi to something that works - managed wifi review

  1. #721
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,420
    Rep Power
    15

    Default

    Quote Originally Posted by Kavy View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    In a home environment this would worry me. I have 3 APs and in reality 1 can cover my whole house (but I would have areas of poor reception) so I run low power on 2ghz and medium of 5ghz. Previous to this “software update” I was able to have near perfect hand offs and distribution of clients on each AP (14-12-15) with an RSSI of -75db. Cranking up the power would probably help the association issues but I imagine it would impact my handoff as well as have me fighting my own APs for interference. However my understanding is rudimentary at best so if I’m incorrect please chime in, I would love to fix this.
    I agree 100% - but the solution was to have a) nil WIFI or b) WIFI that works most of the time now ..... Im guessing someone will end up testing out the new dB numbers for power and RSSI.

  2. #722
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Not Aspen
    My Ride
    Two from Freemont
    Posts
    9,357
    Rep Power
    23

    Default

    Something else is fucked. I am still on atag_5.14.24_13882 and I am getting all the same symptoms.

    2020-09-21_11-10-59.png

  3. #723
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Not the NE
    My Ride
    Blue Dabadee
    Posts
    6,410
    Rep Power
    49

    Default

    Out of curiosity. What is stopping you guys from downgrading and restoring a backup from a week ago?
    Originally posted by Thales of Miletus

    If you think I have been trying to present myself as intellectually superior, then you truly are a dimwit.
    Originally posted by Toma
    fact.

  4. #724
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,420
    Rep Power
    15

    Default

    For me, I found a (temp?) workaround - otherwise yes.

    And it would have been more than a week as my clients have had issues for over a month.

  5. #725
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Calgary/Alberta
    My Ride
    2019 F-150
    Posts
    1,271
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by killramos View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Out of curiosity. What is stopping you guys from downgrading and restoring a backup from a week ago?
    I have done that once and it ended in none of my APs adopting so I had to do a complete fresh start.

    UniFi has been great for me since I installed it this issue here is the first time I have dealt with something that has not impressed me.
    E . ` ' / . F
    Your tears fuel me

  6. #726
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Not Aspen
    My Ride
    Two from Freemont
    Posts
    9,357
    Rep Power
    23

    Default

    Quote Originally Posted by killramos View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Out of curiosity. What is stopping you guys from downgrading and restoring a backup from a week ago?
    I haven't upgraded.

  7. #727
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Calgary/Alberta
    My Ride
    2019 F-150
    Posts
    1,271
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by revelations View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Just a quick update - was able to get my client and their ~35 WIFI devices more or less operational again.

    From a UNIFI forum user recommendation - I cranked up the power from CUSTOM (18 db) to HIGH and disabled RSSI completely (although I think it defaults to -90 db).

    Suddenly things started connecting and staying stable.

    I've used the POWER and RSSI settings in custom (adjusted) mode for years - so obviously there is something strange there with the updates that broke it.

    Not ideal, but works now.
    I figured i would try some of this, I put the power to high on all AP's and both 2ghz and 5ghz. So far I am 50 minutes without an anomaly. you might be on to something here. I didn't adjust my RSSI.

    On a related note my house is deep red when I check hot points so this isn't the best solution but its a working on so far. Thank you.

    EDIT: Anomalies all came back.... this was promising for the first hour. Sad face.
    E . ` ' / . F
    Your tears fuel me

  8. #728
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Strathmore
    My Ride
    2004 Dirtymax
    Posts
    1,843
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by ExtraSlow View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Title of thread: Something that works.
    Content of thread: Stuff that is a hassle to get working.
    This basically goes without say when it comes to hardware like this in any aspect.

    Unifi is unfortunately one of the biggest prosumer type gear available and you sometimes have to put up with their shit just like with Microsoft and its stupid patches at times.

  9. #729
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Duplex
    My Ride
    Ignore List
    Posts
    9,043
    Rep Power
    50

    Default

    I'm mostly just stirring the pot. Like to rile people up.
    Let's all work on positivity this week.

  10. #730
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    YYC
    My Ride
    2 x E Class Benz
    Posts
    22,167
    Rep Power
    48

    Default

    @benyl I didn't upgrade but I'm still good. All my errors are from blocking neighbor who's remembered my wifi back when she was over here, and with my backyard AP she's connecting to it more than usual haha.

    Screen Shot 2020-09-21 at 12.16.29 PM.png
    Originally posted by SEANBANERJEE
    I have gone above and beyond what I should rightfully have to do to protect my good name

  11. #731
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Not the NE
    My Ride
    Blue Dabadee
    Posts
    6,410
    Rep Power
    49

    Default

    Quote Originally Posted by rage2 View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    @benyl I didn't upgrade but I'm still good. All my errors are from blocking neighbor who's remembered my wifi back when she was over here, and with my backyard AP she's connecting to it more than usual haha.

    Screen Shot 2020-09-21 at 12.16.29 PM.png
    That’s awesome, even funnier would be to let her connect, but on some massively restricted vlan.
    Originally posted by Thales of Miletus

    If you think I have been trying to present myself as intellectually superior, then you truly are a dimwit.
    Originally posted by Toma
    fact.

  12. #732
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,420
    Rep Power
    15

    Default

    Quote Originally Posted by killramos View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    That’s awesome, even funnier would be to let her connect, but on some massively restricted vlan.
    or bettery yet, some 404 kind of auto-response with 'get the hell off my wifi' ..... hah

  13. #733
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Not the NE
    My Ride
    Blue Dabadee
    Posts
    6,410
    Rep Power
    49

    Default

    There is some massive comedy being missed out on one way or another.

    Maybe try and setup a payment portal for her Rage?
    Originally posted by Thales of Miletus

    If you think I have been trying to present myself as intellectually superior, then you truly are a dimwit.
    Originally posted by Toma
    fact.

  14. #734
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Calgary
    My Ride
    2011 Ralliart SB
    Posts
    411
    Rep Power
    0

    Default

    Is goatse still a thing? seems like an appropriate pi-hole landing page for any unwanted wifi squaters.

  15. #735
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    YYC
    My Ride
    2 x E Class Benz
    Posts
    22,167
    Rep Power
    48

    Default

    Quote Originally Posted by killramos View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    There is some massive comedy being missed out on one way or another.

    Maybe try and setup a payment portal for her Rage?
    Honestly, I'd open it up for her if it wasn't for trying to enforce better security best practices. I think the family was going through a rough patch during the lockdown, it seemed like they didn't have power for all of summer.
    Originally posted by SEANBANERJEE
    I have gone above and beyond what I should rightfully have to do to protect my good name

  16. #736
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Not the NE
    My Ride
    Blue Dabadee
    Posts
    6,410
    Rep Power
    49

    Default

    Quote Originally Posted by rage2 View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Honestly, I'd open it up for her if it wasn't for trying to enforce better security best practices. I think the family was going through a rough patch during the lockdown, it seemed like they didn't have power for all of summer.
    Now I’m depressed instead of full of lulz
    Originally posted by Thales of Miletus

    If you think I have been trying to present myself as intellectually superior, then you truly are a dimwit.
    Originally posted by Toma
    fact.

  17. #737
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Calgary/Alberta
    My Ride
    2019 F-150
    Posts
    1,271
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by killramos View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Now I’m depressed instead of full of lulz
    Totally.
    E . ` ' / . F
    Your tears fuel me

  18. #738
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    YYC
    My Ride
    2 x E Class Benz
    Posts
    22,167
    Rep Power
    48

    Default

    My bad. I blame unifi for it. They don't actually have a segregated guest network like open mesh did. Think you need the USG to build a proper guest network. Guest SSID's still connect on the same subnet, where some things are blocked and some things not. It's stupid. Had no choice but to block guests.
    Originally posted by SEANBANERJEE
    I have gone above and beyond what I should rightfully have to do to protect my good name

  19. #739
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Not the NE
    My Ride
    Blue Dabadee
    Posts
    6,410
    Rep Power
    49

    Default

    You really just need to get a USG, or a UDM Pro like the rest of us initiated.
    Originally posted by Thales of Miletus

    If you think I have been trying to present myself as intellectually superior, then you truly are a dimwit.
    Originally posted by Toma
    fact.

  20. #740
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Strathmore
    My Ride
    2004 Dirtymax
    Posts
    1,843
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by rage2 View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    My bad. I blame unifi for it. They don't actually have a segregated guest network like open mesh did. Think you need the USG to build a proper guest network. Guest SSID's still connect on the same subnet, where some things are blocked and some things not. It's stupid. Had no choice but to block guests.
    Pretty sure you can put the guest stuff on its own vlan? Been awhile since I looked.

Page 37 of 42 FirstFirst ... 27 36 37 38 ... LastLast

Similar Threads

  1. Finally upgraded to a dual band DD-WRT router

    By WhippWhapp in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 10
    Latest Threads: 04-04-2017, 10:49 AM
  2. FS: HP Procurve 1800-24G managed network switch

    By Smokem in forum Computer Hardware & Peripherals
    Replies: 1
    Latest Threads: 03-14-2012, 06:09 PM
  3. Managed Funds

    By cidley69 in forum Real Estate / Finance
    Replies: 3
    Latest Threads: 02-23-2012, 08:44 AM
  4. Something, something, something, Dark side

    By Tik-Tok in forum Entertainment
    Replies: 7
    Latest Threads: 12-27-2009, 08:15 PM
  5. FS: Netgear FSM726S L2 managed Switch

    By 02WhiteWs6 in forum Computer Hardware & Peripherals
    Replies: 0
    Latest Threads: 11-16-2007, 05:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •