Quantcast
Finally upgraded my home wifi to something that works - managed wifi review - Page 36 - Beyond.ca - Car Forums
Page 36 of 41 FirstFirst ... 26 35 36 37 ... LastLast
Results 701 to 720 of 811

Thread: Finally upgraded my home wifi to something that works - managed wifi review

  1. #701
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Airdrie
    My Ride
    '05 Cororra, '16 Rex, '21 F-150
    Posts
    203
    Rep Power
    0

    Default

    Thought I'd bump this, apparently the new UniFi Controller firmware is crazy buggy and brings back the broadcast storm problems that @rage2 was having.

  2. #702
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,380
    Rep Power
    15

    Default

    Quote Originally Posted by cyra1ax View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Thought I'd bump this, apparently the new UniFi Controller firmware is crazy buggy and brings back the broadcast storm problems that @rage2 was having.
    Youre talking about the cloud key setup? (and not the java based, Windows software that also acts as a controller)

  3. #703
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Not the NE
    My Ride
    Blue Dabadee
    Posts
    6,062
    Rep Power
    44

    Default

    Two aspects to cloud key or UDM, Firmware in device itself. And controller software which is the same no matter where it’s hosted.

    I presume it’s the controller software that is causing issues he mentioned.

    That said, can’t say I have noticed anything.
    Originally posted by Thales of Miletus

    If you think I have been trying to present myself as intellectually superior, then you truly are a dimwit.
    Originally posted by Toma
    fact.

  4. #704
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Airdrie
    My Ride
    '05 Cororra, '16 Rex, '21 F-150
    Posts
    203
    Rep Power
    0

    Default

    Yup, controller software. Here's a link, also seen a couple of Youtube videos pop up on my feed that say the same thing as well.

  5. #705
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Calgary
    My Ride
    Grimace
    Posts
    6,654
    Rep Power
    15

    Default

    Ran into an issue last week where I couldn't login locally (I am pretty sure I had the right login info) so I used the same login via the web view and then had to create a second admin to access locally. Anyone else run into this?

  6. #706
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    YYC
    My Ride
    06 S2000
    Posts
    4,876
    Rep Power
    14

    Default

    I just updated my docker container to 6.0.20. Goddamnit.


    unifi.png
    Quote Originally Posted by heavyfuel View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    That's why I just say I have a 4" dick and lift weights to make up for it.

  7. #707
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    YYC
    My Ride
    06 S2000
    Posts
    4,876
    Rep Power
    14

    Default

    Looks like 6.0.22 was released to try and address that.
    https://community.ui.com/releases/Un...1-df5eeee34695
    Quote Originally Posted by heavyfuel View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    That's why I just say I have a 4" dick and lift weights to make up for it.

  8. #708
    Join Date
    May 2002
    Location
    Okotoks North
    Posts
    3,828
    Rep Power
    48

    Default

    Any reason you guys upgrade to the latest version right away?

    Need to handle your networks like Ron Popeil would.
    ---

  9. #709
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Calgary/Alberta
    My Ride
    2019 F-150
    Posts
    1,271
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by LilDrunkenSmurf View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Looks like 6.0.22 was released to try and address that.
    https://community.ui.com/releases/Un...1-df5eeee34695
    I can confirm that it does not fix it. And now my wifi retries are through the roof
    E . ` ' / . F
    Your tears fuel me

  10. #710
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    YYC
    My Ride
    2 x E Class Benz
    Posts
    22,091
    Rep Power
    48

    Default

    Quote Originally Posted by kenny View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Any reason you guys upgrade to the latest version right away?

    Need to handle your networks like Ron Popeil would.
    That pop up gets annoying lol.

    Strange that this is triggered by the controller though. I haven't upgraded. Controller software should be easy to downgrade no?
    Originally posted by SEANBANERJEE
    I have gone above and beyond what I should rightfully have to do to protect my good name

  11. #711
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Airdrie
    My Ride
    '05 Cororra, '16 Rex, '21 F-150
    Posts
    203
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by kenny View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Any reason you guys upgrade to the latest version right away?

    Need to handle your networks like Ron Popeil would.
    I don't unless there's something essential in the new firmware, or if something broke.

  12. #712
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    YYC
    My Ride
    06 S2000
    Posts
    4,876
    Rep Power
    14

    Default

    Quote Originally Posted by kenny View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Any reason you guys upgrade to the latest version right away?

    Need to handle your networks like Ron Popeil would.
    Because I hate myself. And a coworker mentioned it to me, so my only thought was "new toy!" Once I figure out which tag to use, I'll likely downgrade.
    Quote Originally Posted by heavyfuel View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    That's why I just say I have a 4" dick and lift weights to make up for it.

  13. #713
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Calgary/Alberta
    My Ride
    2019 F-150
    Posts
    1,271
    Rep Power
    10

    Default

    The new controller software is dog shit. I normally average under 10 in both anomalies and association failures a week. This is just from today. Yikes

    Screen Shot 2020-09-20 at 11.16.36 PM.jpg
    E . ` ' / . F
    Your tears fuel me

  14. #714
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    YYC
    My Ride
    06 S2000
    Posts
    4,876
    Rep Power
    14

    Default

    My association failures calmed down, but I'm still seeing a ton of High Wifi Latency issues.
    unifi.png
    Quote Originally Posted by heavyfuel View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    That's why I just say I have a 4" dick and lift weights to make up for it.

  15. #715
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,380
    Rep Power
    15

    Default

    Quote Originally Posted by kenny View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Any reason you guys upgrade to the latest version right away?

    Need to handle your networks like Ron Popeil would.

    I've been doing this for years, without issues. UNIFI updates were not like Windows Server updates in that they needed to be vetted prior to implementation (ie. whats it going to break?).


    Quote Originally Posted by Kavy View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    The new controller software is dog shit. I normally average under 10 in both anomalies and association failures a week. This is just from today. Yikes

    Screen Shot 2020-09-20 at 11.16.36 PM.jpg
    Yea this is bizarre, I am seeing it with my clients now as well. Im moving one client away from UNIFI completely.

    Its almost to the point that UNIFI is fucking things up deliberately - or having something forced upon them thats causing this.

    In no reality should 3-6 months of constant headaches be the norm.

  16. #716
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Duplex
    My Ride
    Three wheeled skateboard
    Posts
    8,586
    Rep Power
    50

    Default

    Title of thread: Something that works.
    Content of thread: Stuff that is a hassle to get working.
    Quote Originally Posted by killramos View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    If there is one thing I know for sure. ES has no Aspen goals

  17. #717
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,380
    Rep Power
    15

    Default

    Quote Originally Posted by ExtraSlow View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Title of thread: Something that works.
    Content of thread: Stuff that is a hassle to get working.
    Stuff that BECAME a hassle ..... ugh
    Last edited by revelations; 09-21-2020 at 10:46 AM.

  18. #718
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Not the NE
    My Ride
    Blue Dabadee
    Posts
    6,062
    Rep Power
    44

    Default

    Quote Originally Posted by ExtraSlow View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Title of thread: Something that works.
    Content of thread: Stuff that is a hassle to get working.
    Up front hassle versus every day hassle.

    Pick which one you prefer.
    Originally posted by Thales of Miletus

    If you think I have been trying to present myself as intellectually superior, then you truly are a dimwit.
    Originally posted by Toma
    fact.

  19. #719
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,380
    Rep Power
    15

    Default

    Just a quick update - was able to get my client and their ~35 WIFI devices more or less operational again.

    From a UNIFI forum user recommendation - I cranked up the power from CUSTOM (18 db) to HIGH and disabled RSSI completely (although I think it defaults to -90 db).

    Suddenly things started connecting and staying stable.

    I've used the POWER and RSSI settings in custom (adjusted) mode for years - so obviously there is something strange there with the updates that broke it.

    Not ideal, but works now.

  20. #720
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Calgary/Alberta
    My Ride
    2019 F-150
    Posts
    1,271
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by revelations View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Just a quick update - was able to get my client and their ~35 WIFI devices more or less operational again.

    From a UNIFI forum user recommendation - I cranked up the power from CUSTOM (18 db) to HIGH and disabled RSSI completely (although I think it defaults to -90 db).

    Suddenly things started connecting and staying stable.

    I've used the POWER and RSSI settings in custom (adjusted) mode for years - so obviously there is something strange there with the updates that broke it.

    Not ideal, but works now.
    In a home environment this would worry me. I have 3 APs and in reality 1 can cover my whole house (but I would have areas of poor reception) so I run low power on 2ghz and medium of 5ghz. Previous to this “software update” I was able to have near perfect hand offs and distribution of clients on each AP (14-12-15) with an RSSI of -75db. Cranking up the power would probably help the association issues but I imagine it would impact my handoff as well as have me fighting my own APs for interference. However my understanding is rudimentary at best so if I’m incorrect please chime in, I would love to fix this.
    E . ` ' / . F
    Your tears fuel me

Page 36 of 41 FirstFirst ... 26 35 36 37 ... LastLast

Similar Threads

  1. Finally upgraded to a dual band DD-WRT router

    By WhippWhapp in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 10
    Latest Threads: 04-04-2017, 10:49 AM
  2. FS: HP Procurve 1800-24G managed network switch

    By Smokem in forum Computer Hardware & Peripherals
    Replies: 1
    Latest Threads: 03-14-2012, 06:09 PM
  3. Managed Funds

    By cidley69 in forum Real Estate / Finance
    Replies: 3
    Latest Threads: 02-23-2012, 08:44 AM
  4. Something, something, something, Dark side

    By Tik-Tok in forum Entertainment
    Replies: 7
    Latest Threads: 12-27-2009, 08:15 PM
  5. FS: Netgear FSM726S L2 managed Switch

    By 02WhiteWs6 in forum Computer Hardware & Peripherals
    Replies: 0
    Latest Threads: 11-16-2007, 05:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •