Quantcast
Audi "Lights on" error - Plz help - Beyond.ca - Car Forums
Results 1 to 11 of 11

Thread: Audi "Lights on" error - Plz help

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    214
    Rep Power
    0

    Default Audi "Lights on" error - Plz help

    Hey guys,

    so I have a 2011 Audi A4. Today while driving, all of a sudden i got a message on my dashboard "Lights on" and the buzzing sound. This usually only happens if the car is on and the door is opened.

    I pulled over and closed all my doors, but the message kept coming on. When I parked my car, I couldn't even lock it. The lock button on the fob didn't do anything, and nor did the lock button on the door. The dashboard shows as if the driver's side door is open, even though it's not.

    I was able to finally lock the door using the key in the door, but this is a very troublesome situation.

    Plz help! I'm not sure what to do.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Calgary
    My Ride
    Blue boy
    Posts
    4,594
    Rep Power
    15

    Default

    check the switch on that door jamb, it's probably broken

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Calgary, AB
    My Ride
    A vehicle or two
    Posts
    4,136
    Rep Power
    15

    Default

    Quote Originally Posted by G-ZUS View Post
    check the switch on that door jamb, it's probably broken
    This was the first thing that came to my mind as well.

    Stop the car, turn it off. Activate the switch and see if the dome light at least flickers. If it doesn't, the switch either needs to be cleaned or replaced.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    214
    Rep Power
    0

    Default

    Sorry guys,

    total idiot here. What does this switch look like, and is it close to the hinge or the handle of the door?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Calgary
    Posts
    261
    Rep Power
    0

    Default

    Scan should tell you what is going on as well
    GTR Auto
    [email protected]
    www.gtrauto.ca
    OEM & OE Parts
    United Motorsport, Sonax Canada, COBB, KW, Magnaflow, K&N, AFE, Motul, Lubromoly, Air Lift, HPA, Ohlins, Klutch Wheels, HKS, Remus Exhaust, Achilles Motorsports, Stoptec


  6. #6
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    214
    Rep Power
    0

    Default

    Guys I'm a major r-tard.

    Can u plz plz tell me where this switch would be? I have no idea what I'm looking for or where to look.

    Plz help

  7. #7
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Calgary
    Posts
    1,084
    Rep Power
    13

    Default

    Yeah actually there's probably no switch in the jamb. That's the smart way to detect if the door is closed, not the VW/audi way. My old Jetta had this same problem. Tape the window to the door frame, remove the door panel, remove the mechanism that holds the window up, then remove the module that holds the latch and lock mechanism. Take it to the dealer and get a replacement keyed ($450+) and reinstall. Alternatively, you can drill out the plastic rivets on the module and remove the switch. Jump the wires together and it'll think the door is always closed.
    dv/dt

  8. #8
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Calgary
    My Ride
    KTM
    Posts
    777
    Rep Power
    15

    Default

    Quote Originally Posted by zieg View Post
    Yeah actually there's probably no switch in the jamb. That's the smart way to detect if the door is closed, not the VW/audi way. My old Jetta had this same problem. Tape the window to the door frame, remove the door panel, remove the mechanism that holds the window up, then remove the module that holds the latch and lock mechanism. Take it to the dealer and get a replacement keyed ($450+) and reinstall. Alternatively, you can drill out the plastic rivets on the module and remove the switch. Jump the wires together and it'll think the door is always closed.
    Yup had the same issue in my Golf. Never again will I own a VW product- small hassle over small hassle.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Calgary
    My Ride
    Saab 9-5
    Posts
    304
    Rep Power
    0

    Default

    built into you door latch..
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/34/The_Smoking_Man_(X-Files).jpg

  10. #10
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Calgary
    My Ride
    KTM
    Posts
    777
    Rep Power
    15

    Default

    Go check this guy out on youtube https://www.youtube.com/user/ExoVCDS/featured

    He is a VW/Audi guy who posts awesome videos. You might not find something specific to your car but you will find something related, search "door switch" to find your issue.

  11. #11
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Calgary
    My Ride
    86
    Posts
    437
    Rep Power
    0

    Default

    on my car, the drivers door harness had some broken wires from fatigue. a VCDS scan will tell you exactly whats wrong without taking it apart. not worth the hassle and guesswork to take it apart without scanning

Similar Threads

  1. Audi A4 vs Audi S4 vs Audi URS4

    By HiTempguy1 in forum General Car/Bike Talk
    Replies: 45
    Latest Threads: 01-09-2014, 11:25 PM
  2. Replies: 4
    Latest Threads: 01-10-2008, 03:10 AM
  3. "Runtime Error 3078" HELP!!!!

    By Fcuk in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 1
    Latest Threads: 11-02-2007, 11:48 AM
  4. *laptop help: hdprepez error on startup* PLZ!!

    By eur0 in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 10
    Latest Threads: 08-04-2004, 10:23 AM
  5. Error, Error, Error

    By finboy in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 9
    Latest Threads: 04-10-2004, 12:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •