Quantcast
Moving to The Hamptons, Telus only offers Internet 15......... - Page 2 - Beyond.ca - Car Forums
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 37 of 37

Thread: Moving to The Hamptons, Telus only offers Internet 15.........

  1. #21
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    calgary AB
    My Ride
    toyota MR2
    Posts
    2,076
    Rep Power
    11

    Default

    Telus 15 only offered in my part of Cranston! 2001 build.
    sig deleted by moderator, click here for info

  2. #22
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Calgary
    Posts
    10,188
    Rep Power
    25

    Default

    IMO This is the hierarchy:

    Telus FTTH > Shaw > Shaw Re-sellers > Telus copper

  3. #23
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    YYC
    My Ride
    2 x E Class Benz
    Posts
    22,076
    Rep Power
    48

    Default

    Quote Originally Posted by Mitsu3000gt View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    IMO This is the hierarchy:

    Telus FTTH > Shaw > Shaw Re-sellers > Telus copper
    I concur.

    I've been with Shaw since the initial cable modem launch in '96. Varsity was one of the first launch areas. 24 years with Shaw. They've done me no wrong over the years, helping me run my businesses, and WFH endeavours with great performance. With that said if Telus FTTH launches at my house, I'm switching.
    Originally posted by SEANBANERJEE
    I have gone above and beyond what I should rightfully have to do to protect my good name

  4. #24
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    N/A
    Posts
    2,961
    Rep Power
    13

    Default

    Quote Originally Posted by rage2 View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    I concur.

    I've been with Shaw since the initial cable modem launch in '96. Varsity was one of the first launch areas. 24 years with Shaw. They've done me no wrong over the years, helping me run my businesses, and WFH endeavours with great performance. With that said if Telus FTTH launches at my house, I'm switching.
    Traitor.

  5. #25
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Airdrie
    My Ride
    '05 Cororra, '16 Rex, '21 F-150
    Posts
    197
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Mitsu3000gt View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    IMO This is the hierarchy:

    Telus FTTH > Shaw > Shaw Re-sellers > Telus copper
    Thanks, was exactly what I was trying to figure out. Going from a Telus FTTH to a new build where apparently the developer didn't get along with Telus so it wasn't run. Still dreading having to go back to Shaw though, seems like they've had more and more issues the past month.

  6. #26
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Calgary
    My Ride
    G35
    Posts
    185
    Rep Power
    0

    Default

    So shaw doesn't slow down considerably during peak hours for most of you ? Are you all living in non congested area's ?

  7. #27
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Not the NE
    My Ride
    Literally Nothing
    Posts
    6,009
    Rep Power
    44

    Default

    I have never noticed my Shaw materially slow down during peak hours in over 6 years.
    Originally posted by Thales of Miletus

    If you think I have been trying to present myself as intellectually superior, then you truly are a dimwit.
    Originally posted by Toma
    fact.

  8. #28
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Duplex
    My Ride
    Phanbus
    Posts
    8,533
    Rep Power
    50

    Default

    Most people most of the time aren't using over 50-ish anyway. You can stream 2 HD streams and surf the net at 50, no issue. Or the 720hd or whatev the channels are.

    Where's my thread for me being on internet 25 and being fully happy? It's back there.

    Edit, apparently it was 15, lol.
    https://forums.beyond.ca/threads/407...68#post4764868
    Last edited by ExtraSlow; 02-09-2020 at 09:45 AM.
    Quote Originally Posted by killramos View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    If there is one thing I know for sure. ES has no Aspen goals

  9. #29
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Strathmore
    My Ride
    2004 Dirtymax
    Posts
    1,801
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by ExtraSlow View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Most people most of the time aren't using over 50-ish anyway. You can stream 2 HD streams and surf the net at 50, no issue. Or the 720hd or whatev the channels are.

    Where's my thread for me being on internet 25 and being fully happy? It's back there.
    Speeds only matter to a very few amount of people. If you did a blind test between say 100 and 600 people wouldn't really notice. Your bandwidth is still ultimately determined by routing and server speeds.

    For my needs 25 wouldn't cut it and why I have Shaw 300

  10. #30
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Calgary
    Posts
    160
    Rep Power
    0

    Default

    According to the person I talked to (who knows if it's true) at Telus, supposedly City Council and Telus were fighting back and forth so Fiber roll out is going to be pretty slow in Calgary. Probably too busy pushing bike lane & arena policy

  11. #31
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    N/A
    Posts
    2,961
    Rep Power
    13

    Default

    Quote Originally Posted by J-D View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    According to the person I talked to (who knows if it's true) at Telus, supposedly City Council and Telus were fighting back and forth so Fiber roll out is going to be pretty slow in Calgary. Probably too busy pushing bike lane & arena policy
    One just doesn't put hardwired utliities in for free. Right of ways are a negotiable item. New aerial FTTH is easy but new underground FTTH is not and from what I can remember if my HELUS years, they had a lot of people whose jobs were just to deal with ROW issues.

  12. #32
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    YYC
    My Ride
    2 x E Class Benz
    Posts
    22,076
    Rep Power
    48

    Default

    Quote Originally Posted by rvd View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    So shaw doesn't slow down considerably during peak hours for most of you ? Are you all living in non congested area's ?
    I’ve never had slowdowns. My parents in Kincora did but Shaw eventually expanded and fixed that.
    Originally posted by SEANBANERJEE
    I have gone above and beyond what I should rightfully have to do to protect my good name

  13. #33
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    C-Town
    My Ride
    X3M Competition
    Posts
    7,148
    Rep Power
    16

    Default

    How do you know if Telus FTTH is available in your area? I haven't found any decent mapping on this.

  14. #34
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Strathmore
    My Ride
    2004 Dirtymax
    Posts
    1,801
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by heavyD View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    How do you know if Telus FTTH is available in your area? I haven't found any decent mapping on this.
    There isn't. Basically either talk to them or go their website and look up Pure Fiber availability.

    Its not something widely available unfortunately and caters to very small areas.

  15. #35
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Calgary
    My Ride
    Fiesta ST
    Posts
    966
    Rep Power
    13

    Default

    Quote Originally Posted by heavyD View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    How do you know if Telus FTTH is available in your area? I haven't found any decent mapping on this.
    Type in your address to their online locator and see what pops up.

    https://www.telus.com/en/ab/shop/eligibility
    Nolan

  16. #36
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Edmonton, Alberta
    My Ride
    '16 F150 Lariat, SW20 MR2
    Posts
    1,732
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by speedog View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    When did Shaw start offering FTTH?
    They did a trial run in a couple of newer neighborhoods in Calgary and Edmonton. They haven't really done much since.

  17. #37
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    N/A
    Posts
    2,961
    Rep Power
    13

    Default

    Quote Originally Posted by ShermanEF9 View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    They did a trial run in a couple of newer neighborhoods in Calgary and Edmonton. They haven't really done much since.
    Probably because they'll wait for TELUS to build out their FTTH and then be forced by the CRTC to resell their FTTH entrances into people's homes.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. verizon now offers 500/500 fibre internet

    By thetransporter in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 17
    Latest Threads: 10-22-2015, 09:49 AM
  2. Telus Internet 25: my UL speed is only 3

    By Seks in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 24
    Latest Threads: 03-04-2015, 06:49 PM
  3. Shaw Internet or Telus Internet?!?!

    By phubu in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 61
    Latest Threads: 06-15-2008, 07:54 PM
  4. Anyone in the Hamptons have ADSL!?!?!

    By l/l/rX in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 14
    Latest Threads: 12-19-2003, 12:08 AM
  5. The honda Beat down pic(hamptons)

    By Maxt in forum General Car/Bike Talk
    Replies: 20
    Latest Threads: 08-18-2003, 03:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •