Quantcast
Can't find and disable apps that are auto-starting - Beyond.ca - Car Forums
Results 1 to 15 of 15

Thread: Can't find and disable apps that are auto-starting

  1. #1
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    CEF4
    My Ride
    Ralli Machine
    Posts
    2,026
    Rep Power
    12

    Default Can't find and disable apps that are auto-starting

    So at first I thought it might just be Kodi but now I have a second app I want to disable on auto-start.

    I've checked the following places and I cannot figure out where else it might be. This is a W10 machine FYI:

    - Shell:Startup
    - Start Menu - Start up folder
    - Settings - startup
    - Using CCleaner (a 3rd party app) in the section that checks and tells what is set to auto-start.
    - I've checked the config files for both apps and neither have or are set to start on boot.

    Only thing left I can think of is group policies but I can't find anything out of place either.
    Cos...

  2. #2
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Strathmore
    My Ride
    2004 Dirtymax
    Posts
    1,844
    Rep Power
    8

    Default

    You will need to check the entries in the registry.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,420
    Rep Power
    15

    Default

    do a search for STARTUP in the search/cortana bar and deselect everything you want - alternate you can still use task manager which will now show you startup items as well

  4. #4
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    CEF4
    My Ride
    Ralli Machine
    Posts
    2,026
    Rep Power
    12

    Default

    Quote Originally Posted by revelations View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    do a search for STARTUP in the search/cortana bar and deselect everything you want - alternate you can still use task manager which will now show you startup items as well
    It doesn't show up in the startup in search.

    Quote Originally Posted by firebane View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    You will need to check the entries in the registry.
    I believe that is what CCleaner is looking at. I'll have to check if it is not manually. Not sure why I hadn't thought of it.....
    Last edited by The Cosworth; 11-04-2020 at 03:42 PM.
    Cos...

  5. #5
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Not Aspen
    My Ride
    Two from Freemont
    Posts
    9,357
    Rep Power
    23

    Default

    Search and type in "Services"

    2020-11-04_17-05-10.png

    Right click on the service that you think might be related to the process and click properties

    Change the "startup" value

    2020-11-04_17-06-44.png

  6. #6
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,420
    Rep Power
    15

    Default

    youre not running a latest W10 build then - start with the major updates

  7. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Calgary
    My Ride
    '18 Murano
    Posts
    537
    Rep Power
    7

    Default

    Get autoruns from sysinternals. Written by Mark Russinovich and crew. https://docs.microsoft.com/en-us/sys...loads/autoruns

  8. #8
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    CEF4
    My Ride
    Ralli Machine
    Posts
    2,026
    Rep Power
    12

    Default

    Quote Originally Posted by The_Penguin View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Get autoruns from sysinternals. Written by Mark Russinovich and crew. https://docs.microsoft.com/en-us/sys...loads/autoruns
    This thing is awesome. Found it almost instantly under the Task Scheduler setting.

    Quote Originally Posted by revelations View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    youre not running a latest W10 build then - start with the major updates
    At first I was going to be snarky and tell you I was, then I realized that update hasn't been running in quite a while. Erroring out. Who knew. LOL

    Thanks
    Last edited by The Cosworth; 11-04-2020 at 07:32 PM.
    Cos...

  9. #9
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,420
    Rep Power
    15

    Default

    windows 10 updates that fail? thats unpossible!!!

  10. #10
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    CEF4
    My Ride
    Ralli Machine
    Posts
    2,026
    Rep Power
    12

    Default

    Quote Originally Posted by revelations View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    windows 10 updates that fail? thats unpossible!!!
    Yeah I was a year behind on more than a few of my machines. So sitting here watching orange screens while I play on my phone now. Hahaha
    Cos...

  11. #11
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,420
    Rep Power
    15

    Default

    had I known you were that far behind, I would have almost advised you on configuring your autoexec.bat file .... lol

  12. #12
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    CEF4
    My Ride
    Ralli Machine
    Posts
    2,026
    Rep Power
    12

    Default

    Quote Originally Posted by revelations View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    had I known you were that far behind, I would have almost advised you on configuring your autoexec.bat file .... lol
    Yeah I had no idea, all 3 of my machines (HTPC, desktop, and laptop) were all in the 1809's / 17763.592 from June 2019. All authentic, one was a W8.1 to W10 free upgrade back in the day. But doesn't explain the other two.
    Cos...

  13. #13
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Duplex
    My Ride
    Ignore List
    Posts
    9,063
    Rep Power
    50

    Default

    The upgrade to win 3.1.1 will blow your damn mind.
    Let's all work on positivity this week.

  14. #14
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    calgary
    My Ride
    CLK 55 / 2g Eclipse / EP3
    Posts
    4,420
    Rep Power
    15

    Default

    Quote Originally Posted by ExtraSlow View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    The upgrade to win 3.1.1 will blow your damn mind.
    LOL ...... it was 3.11 and networking did blow my mind ! damn token ring connection though and 2800 baud connection out
    Last edited by revelations; 11-04-2020 at 09:44 PM.

  15. #15
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Calgary
    My Ride
    '18 Murano
    Posts
    537
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by ExtraSlow View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    The upgrade to win 3.1.1 will blow your damn mind.
    Windows for Workgroups FTW.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by revelations View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    had I known you were that far behind, I would have almost advised you on configuring your autoexec.bat file .... lol

Similar Threads

  1. Can someone disable auto headlights?

    By ddduke in forum General Car/Bike Talk
    Replies: 13
    Latest Threads: 12-15-2010, 10:54 PM
  2. Remote start and FOB key? Disable?

    By 2BLUE in forum General Car/Bike Talk
    Replies: 9
    Latest Threads: 11-25-2010, 12:05 AM
  3. 100% Testout - Toyota Corolla Disable DRL & Auto Amb. Light Sensor System

    By CorollaXRS in forum Cosmetic and Styling Modifications
    Replies: 3
    Latest Threads: 09-01-2010, 02:19 PM
  4. Nissan warns U.S. cellphones can disable car keys

    By Altezza in forum Automotive News
    Replies: 4
    Latest Threads: 05-31-2007, 02:35 PM
  5. XP auto password disable

    By Daxin in forum Computers, Consoles, and other Electronics
    Replies: 7
    Latest Threads: 08-01-2005, 04:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •