Quantcast
rpm loss of acceleration - Beyond.ca - Car Forums
Results 1 to 7 of 7

Thread: rpm loss of acceleration

  1. #1
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Edmonton
    My Ride
    91 stealth TT, 04 SX 2.0/neon
    Posts
    97
    Rep Power
    0

    Default rpm loss of acceleration

    Im trying to get mustang that i have for sale running as smoothley as possible before i sell it and im having a bit of trouble with the acceleration. It has the normal low end acceleration fine but once i hit 4000rpm it begins to flatten out. It was never like this before, first i assumed it was carberator problems and began taking a closer look and all of the flaps are opening good (4 barrel carb.) So i thought it would be the spark plugs, i changed all my spark plugs today and retimed them. Nothing...
    I dont know if anyone on this site can help me out with advice on an older domestic car but any suggestions would be appreciated.. i try to keep that car as mint as possible so this is really bugging me.
    Thx.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Calgary / Alberta
    My Ride
    '99 Z24
    Posts
    23
    Rep Power
    0

    Default

    What year of mustang is it? What model is it?

    Hmm.. it could be your O2 sensor. That is what happened with my Dads '03 Cobra. Obvioulsy it was replaced under warrenty.

    Yay for free repairs!!

  3. #3
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Calgary
    My Ride
    FG, S14, Caliber SRT4
    Posts
    2,244
    Rep Power
    11

    Default

    Clogged fuel filter? fuel pump heading out the door?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Calgary
    My Ride
    FG, S14, Caliber SRT4
    Posts
    2,244
    Rep Power
    11

    Default

    carb out of tune?

  5. #5
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Calgary Alberta
    My Ride
    ...BNT0B0X...
    Posts
    8,728
    Rep Power
    17

    Default

    Originally posted by dream_out_loud
    What year of mustang is it? What model is it?

    Hmm.. it could be your O2 sensor. That is what happened with my Dads '03 Cobra. Obvioulsy it was replaced under warrenty.

    Yay for free repairs!!

    Cars without Fuel Injection...ie his Mustang...do not have O2 Sensors...but good troubleshooting nonetheless...

    did you re-time the plugs, or re-gap them??, your post wasnt super clear to me...

    ...check the timing make sure it hasn't changed, or is within spec...also...just check basic things...your throttle linkage, fuel filter, air filter...make sure those are good and clean...

  6. #6
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Edmonton
    My Ride
    91 stealth TT, 04 SX 2.0/neon
    Posts
    97
    Rep Power
    0

    Default

    hey sorry i should have put that a bit more clear. It is a 1985 mustang gt.
    I retimed and replaced the plugs...
    Im pretty sure its not my throttle linkage cause off the line it is as good as ever when it is fully depressed.
    The air filter and and fuel filter are pretty clean but I didnt think of the fuel pump though, im gonna take a look at that.
    Thx for the suggestions everyone

    :also i should specify what is wrong with it a bit better. When i start off the acceleration is normal untill i hit mid 3000 or 4000 and then i loose all acceleration.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sydney
    My Ride
    92 Honda Civic
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    Default

    Hey this might help when i put the rpm auto meter gauge on my civic the ignition coil plug was not in propley an i loss most power when the car went ova 3500 rpm but if i went ova the car would turn off so in the car park of macca's i just got some pliers an made the - coil plug tighter (rpm gaude goes to - ). After i did this i never had a prob agian antil now after i run someone up the ass bit im rebuilt the car now so im happy, Im not sure if this will work but just give it ago

Similar Threads

  1. Just Curious about AC power loss

    By barmanjay in forum Mechanical
    Replies: 27
    Latest Threads: 05-18-2004, 01:05 AM
  2. EGR VALVE /RPM Power loss ON 1993 LUMNA EURO BAD

    By modernmagi in forum Mechanical
    Replies: 9
    Latest Threads: 04-25-2004, 08:38 PM
  3. Game 6 a very sad loss. :comment thread

    By TomTom in forum Sports, Health & Fitness
    Replies: 37
    Latest Threads: 04-19-2004, 05:48 PM
  4. loss of low/mid power...

    By LKL in forum Mechanical
    Replies: 11
    Latest Threads: 10-07-2003, 03:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •